25 d’abril a les 12h a l’Auditori del Tívoli

Cal fer reserva a través de formulari:  FORMULARI INSCRIPCIÓ

 

El Cor Zóngora presenta Tradició i poesia, un viatge ben especial.

Començarem aquest viatge a casa nostra, amb un seguit d’obres populars catalanes arranjades per músics amics del cor. Des dels seus inicis, ara farà 25 anys, el Zóngora s’ha marcat com a objectiu donar veu al repertori popular i sobretot als compositors catalans, en especial als vendrellencs. Catalunya ha tingut i té un munt d’autors que estan fent una tasca magnífica, i creiem que els cors n’hem de ser l’altaveu. Escoltarem cançons com l’Hereu Riera, la Cançó del lladre o el Cant dels ocells… passades pel sedàs contemporani.

A la segona part sortirem a veure món amb diverses obres per a cor i piano inspirades en la poesia. Començarem amb dues peces del compositor britànic Edward Elgar, As torrents in summer, l’epíleg de la cantata King Olaf, amb lletra del poeta nord-americà Henry Wadsworth Longfellow, i The snow, sobre poemes de la seva dona, Alice Elgar, i en la qual, a banda del piano, comptarem amb la companyia de dos violins.

Tot seguit marxarem cap a Polònia, on el compositor i director d’orquestra Witold Lutoslawski —un dels noms propis més importants després de Chopin– ens oferirà Three children’s songs, tres miniatures amb textos de la poetessa Lucyna Krzemieniecka. L’obra combina les línies senzilles del cor amb l’acompanyament rítmic i delicat del piano, que deixa entreveure una barreja de fragilitat i força.

Finalment tornarem en tren. Les quatre cançons que formen la Train Travel Suite — compostes pel nord-americà Steve Murray sobre lletres de quatre poetes diferents— ens descriuen diverses escenes d’un viatge en ferrocarril: el sotragueig rítmic de la locomotora, les imatges suggeridores que veuen els passatgers des de la finestra, l’arribada d’un tren i l’enrenou d’un vagó ple de bestiar.

Un viatge de paraules i de notes, de versos i de melodies, de ritmes i de sons, de poemes i de cançons, una combinació per gaudir de dues de les grans arts.